Laman Utama Pengenalan Syarikat

Langgan Newslatter

Kalendar / Takwim 2018

Click here for more info | Klik sini untuk selanjutnya:

Lanjut...
Pengenalan Syarikat

Institut Pembangunan Pengurusan Johor (IPPJ) Sdn. Bhd. ditubuhkan pada 1hb Januari 1990 adalah anak syarikat dalam kumpulan Johor Corporation. Convenue Marketing Sdn Bhd, 100 peratus sahamnya dimiliki oleh IPPJ bergiat aktif di dalam bisnes pengurusan acara.

Aktiviti utama IPPJ ialah menawarkan program latihan untuk agensi kerajaan, sektor swasta, usahawan, pelajar dan individu.

Program yang ditawarkan termasuk Pengendalian Program Pengurusan, Keusahawanan, Keselamatan dan Kesihatan Pekerja, Bahasa, Teknikal, Pembangunan Pelajar, Bengkel dan Pengurusan Acara seperti pengendalian Seminar Ekspo/Karnival termasuk Seminar dan Ekspo Industri Halal..

Program-program latihan yang ditawarkan adalah fleksibel dari segi modul, lokasi latihan, tempoh masa, kaedah pengajaran, pembelajaran serta boleh diubahsuai mengikut keperluan pelanggan dan industri.

Semenjak penubuhannya pada 1990 sehingga Jun 2010, IPPJ telah menganjurkan sebanyak 2,255 buah kursus dengan penyertaan melebihi 100,000 orang peserta.

Selain menganjurkan latihan dan menguruskan program, IPPJ juga menyediakan kemudahan bilik latihan iaitu di Dewan Menara, Tingkat 25, KOMTAR. Antara kemudahan yang disediakan ialah Makmal Bahasa, dewan yang diubahsuai mengikut keperluan pelanggan samada untuk kuliah,  mesyuarat mahupun acara tertentu dan juga dewan makan.   

IPPJ disokong oleh staf sokongan yang profesional dan komited di dalam menyediakan kursus latihan yang memenuhi kehendak pelanggan. IPPJ digerakkan melalui 4 buah jabatan dalam merealiasasikan kehendak pelanggan iaitu Jabatan Kewangan/Pentadbiran/ICT, Jabatan Pembangunan Bisnes dan Halal, Jabatan Pengurusan/Bahasa/Jangka Panjang, Jabatan Keusahawanan dan Teknikal serta sebuah anak syarikat Pengurusan Acara  (Convenue Marketing Sdn Bhd).

Jawatan Kosong

Kandungan Popular